преди като дам на контакт ми светваха 2 лампи за маслото една като щека а другата нещо като "лампата на аладин" с една капка масло на края.А сега не ми светва последната само щеката ми светва за 3,4 секунди и изгася.Преди пак така не светваше,но ставаше само като съм карал и съм загасил колата за 10 сек.и пак я запаля.Това опасно ли е и от какво може да е.155 1.7
Известие
Collapse
No announcement yet.
Лампата за маслото
Collapse
X
-
Датчик..изгоряла крушка...прекъсната връзка!!!По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE
-
Като е запален мотора отвърти капачката за маслото и виж дали качва мало...ако не лошо!
Хубаво е да го оправиш...дава ти важна информация!По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
Comment
-
Първоначално публикувано от kavalista Покажи съобщениеТрябва да се вижда маслото отгоре така ли?
Тя помпата, ако не ти качва...да ти е затегнал мотора!
..1.7 май нямаше датчик за налягане на маслото...!!!
провери тоя при масления филтър....ако не ти е изгоряла крушката...никак не е трудно да откриеш къде е проблема..по нагоре ти писах от какво може да е....
..ако се поровиш тук из форума има доста теми...и при желание и сам ще го остраниш...иначе жертвай някой лев...във всеки нормален сервиз ще я оправят....По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
Comment
-
Лошото е че утре ми трябва колата а пък не искам да я карам така без тая лампа и се чудя кои ще работи утре или в петък.Маи честно казано никои.Ще се пробвам сам да я оправя ако не стане ще изчакам до понеделник и я карам в някои сервиз.Лампата не е изгоряла щото преди 4 дена светна и после пак спря да свети
Comment
-
Маи не е нещо просто.Еи сега запалих и дадох газ и отворих капачката на мотора и ми се стори че не хвърля масло после затворих капачката и загасих колата като дадах пак на контакт светна лампата значи не е изгоряла запалих и лампата угасна както преди си беше нормално и пак загасих.При второто запалване пак не светна и така светва само като се отвори капачката нещо такова.Пробвах 2та датчика долу размърдах ги ама пак не става.Маслото си е малко под средата ма тя щото е малко на баир не е пресечено,антифриза също ми се стори че е наредLast edited by kavalista; d.m.y г., 16:48.
Comment
-
Първоначално публикувано от kavalista Покажи съобщениеМаи не е нещо просто.Еи сега запалих и дадох газ и отворих капачката на мотора и ми се стори че не хвърля масло после затворих капачката и загасих колата като дадах пак на контакт светна лампата значи не е изгоряла запалих и лампата угасна както преди си беше нормално и пак загасих.При второто запалване пак не светна и така светва само като се отвори капачката нещо такова.Пробвах 2та датчика долу размърдах ги ама пак не става.Маслото си е малко под средата ма тя щото е малко на баир не е пресечено,антифриза също ми се стори че е наред
Даването на газ, води до пристрастяване!
Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
Volvo V50 2.0D by RuBig
Comment
-
Първоначално публикувано от kavalista Покажи съобщениеМи то няма ли да тече масло като го отвия и те са 2 датчика единия е с една букса а другия под него с 2 кои от двата е моя.Аз си играх с тоя с едната букса ма да не е другия
Volvo V50 2.0D by RuBig
Comment
-
Аз нямам първия за температурата на маслото щото е 1.7 и нямам такъв уред на таблото иначе другите 2 са ми така.Точно правилния значи съм бъзикал ма нищо не става.Ще ходя в понеделник пак по сервизи да видим кво ще стане че сега и тия празници никои няма да работи и утре.А може първо да пробвам да го почистя и тогава да отида.Долу горе знаеш ли как върви цената на тоя датчик
Comment
-
Първоначално публикувано от kavalista Покажи съобщениеАз нямам първия за температурата на маслото щото е 1.7 и нямам такъв уред на таблото иначе другите 2 са ми така.Точно правилния значи съм бъзикал ма нищо не става.Ще ходя в понеделник пак по сервизи да видим кво ще стане че сега и тия празници никои няма да работи и утре.А може първо да пробвам да го почистя и тогава да отида.Долу горе знаеш ли как върви цената на тоя датчик
Volvo V50 2.0D by RuBig
Comment
-
Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщениеникаква идея за цена, но първо аз бих почистил! Няма нищо по-добро от оригиналните части по нашите коли.Last edited by mimouzunov; d.m.y г., 21:00.sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...
Comment
Comment