Известие

Collapse
No announcement yet.

Лампата за маслото

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Лампата за маслото

преди като дам на контакт ми светваха 2 лампи за маслото една като щека а другата нещо като "лампата на аладин" с една капка масло на края.А сега не ми светва последната само щеката ми светва за 3,4 секунди и изгася.Преди пак така не светваше,но ставаше само като съм карал и съм загасил колата за 10 сек.и пак я запаля.Това опасно ли е и от какво може да е.155 1.7

Датчик..изгоряла крушка...прекъсната връзка!!!
    По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
    https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Преди като дам на контакт светва и като запаля изгасва а сега хич не светва.Иначе опасно ли е да знам дали да си играя да го правя

Comment

Като е запален мотора отвърти капачката за маслото и виж дали качва мало...ако не лошо!
        Хубаво е да го оправиш...дава ти важна информация!

Comment

Трябва да се вижда маслото отгоре така ли?

Comment

Първоначално публикувано от kavalista Покажи съобщение
            Трябва да се вижда маслото отгоре така ли?
            Аха.....само гледай да не те опръска
            Тя помпата, ако не ти качва...да ти е затегнал мотора!
            ..1.7 май нямаше датчик за налягане на маслото...!!!
            провери тоя при масления филтър....ако не ти е изгоряла крушката...никак не е трудно да откриеш къде е проблема..по нагоре ти писах от какво може да е....
            ..ако се поровиш тук из форума има доста теми...и при желание и сам ще го остраниш...иначе жертвай някой лев...във всеки нормален сервиз ще я оправят....

Comment

и си виж маслото и антифриза, че моята така преди за почне да пресича маслото, лампата с лейката угасна при палене, след скорошна работа на мотора. Дано не е това де!

Даването на газ, води до пристрастяване!
              Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
              Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Лошото е че утре ми трябва колата а пък не искам да я карам така без тая лампа и се чудя кои ще работи утре или в петък.Маи честно казано никои.Ще се пробвам сам да я оправя ако не стане ще изчакам до понеделник и я карам в някои сервиз.Лампата не е изгоряла щото преди 4 дена светна и после пак спря да свети

Comment

Маи не е нещо просто.Еи сега запалих и дадох газ и отворих капачката на мотора и ми се стори че не хвърля масло после затворих капачката и загасих колата като дадах пак на контакт светна лампата значи не е изгоряла запалих и лампата угасна както преди си беше нормално и пак загасих.При второто запалване пак не светна и така светва само като се отвори капачката нещо такова.Пробвах 2та датчика долу размърдах ги ама пак не става.Маслото си е малко под средата ма тя щото е малко на баир не е пресечено,антифриза също ми се стори че е наред
                  Last edited by kavalista; d.m.y г., 16:48.

Comment

Маи не е нещо просто.Еи сега запалих и дадох газ и отворих капачката на мотора и ми се стори че не хвърля масло после затворих капачката и загасих колата като дадах пак на контакт светна лампата значи не е изгоряла запалих и лампата угасна както преди си беше нормално и пак загасих.При второто запалване пак не светна и така светва само като се отвори капачката нещо такова.Пробвах 2та датчика долу размърдах ги ама пак не става.Маслото си е малко под средата ма тя щото е малко на баир не е пресечено,антифриза също ми се стори че е наред
                    може и датчика да се замазал вече от остатъци от стари масла... божа работа! - ако можеш да го отвиеш при загасен и изстинал мотор, да го почистиш и да го завиеш обратно, внимателно и почситен и него и мястото дето се завива - да не започне да омазва масло оттам!

Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Ми то няма ли да тече масло като го отвия и те са 2 датчика единия е с една букса а другия под него с 2 кои от двата е моя.Аз си играх с тоя с едната букса ма да не е другия

Comment

Ми то няма ли да тече масло като го отвия и те са 2 датчика единия е с една букса а другия под него с 2 кои от двата е моя.Аз си играх с тоя с едната букса ма да не е другия
                        датчиците даже са 3. един има на платформата на която стои масления филтър - той е за температурата на маслото. Има един на куплунг с 2 жици и е под наклон спрямо хоризонта и влиза в картера - той е за минималното ниво на маслото. Третият е този който ти трябва. Намира се на блока и е завит хоризонтално в него и мисля е с една жица. Той трябва да е за това минимално налягане на маслото и лампата с лейката. Като го отвиеш не трябва да тече масло. То вече се е стекло в картера - на студен мотор. Всички тези датчици са от страната на изпускателните колектори- т.е. между мотора и водния радиатор!

Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Аз нямам първия за температурата на маслото щото е 1.7 и нямам такъв уред на таблото иначе другите 2 са ми така.Точно правилния значи съм бъзикал ма нищо не става.Ще ходя в понеделник пак по сервизи да видим кво ще стане че сега и тия празници никои няма да работи и утре.А може първо да пробвам да го почистя и тогава да отида.Долу горе знаеш ли как върви цената на тоя датчик

Comment

Аз нямам първия за температурата на маслото щото е 1.7 и нямам такъв уред на таблото иначе другите 2 са ми така.Точно правилния значи съм бъзикал ма нищо не става.Ще ходя в понеделник пак по сервизи да видим кво ще стане че сега и тия празници никои няма да работи и утре.А може първо да пробвам да го почистя и тогава да отида.Долу горе знаеш ли как върви цената на тоя датчик
                            никаква идея за цена, но първо аз бих почистил! Няма нищо по-добро от оригиналните части по нашите коли.

Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщение
                              никаква идея за цена, но първо аз бих почистил! Няма нищо по-добро от оригиналните части по нашите коли.
                              Аз съм с датчик за 15 лева и си работи!!!Защо не пробвате първо дали проблема нее някаде другаде!?Дава се на контакт и се откача кабела от датчика ,опира се на корпус някаде а лампата трябва да свети вътре през това време!!!Датчика няма какво да го чистите а направо нов!!!Ако е затлачен ще свети постоянно лампата!!!
                              Last edited by mimouzunov; d.m.y г., 21:00.
                              sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...

Comment

Working...
                              X